Merken Olymberyl
Olymberyl

Gietijzeren robuuste houtgestookte cv-kachels

Een Olymberyl houtkachel met CV aansluiting, een houtgestookte cv-kachel, is te vergelijken met een normale houtkachel. Echter de kachel beschikt over extra kamers waarin zich water bevindt. Deze kamers staan middels een aanvoer en retourleiding in contact met het CV systeem.

Deze kamers met water worden opgewarmd zodra de houtkachel wordt opgestookt en afhankelijk van het stookgedrag en de hoeveelheid hout stijgt de temparatuur van het water. Het opgewarmde water wordt door middel van een pomp naar het CV systeem gevoerd (aanvoer).

Het afgekoelde water wordt door dezelfde pomp weer naar de houtkachel geleid en zal opnieuw worden opgewarmd (retour). Het principe van een Olymberyl houtkachel met CV aansluiting is op zich eenvoudig. Echter is het van groot belang om rekening te houden met de extra appendages die zorgen voor een veilege situatie. Een CV kachel dat water opwarmt kan oververhit raken. Gevolg, het water zet uit en de druk loopt op. Bij termperaturen boven de 100 graden celcius kan die druk zo hoog oplopen dat de warmtewisselaar zelfs exploderen. De temperatuur hoeft maar te verdubbelen om de druk tot twintig maal te verhogen.

Modernline Toon

Ook prima geschikt als tuin- of terraskachel! 8 kW
1100,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Modernline Toon tuinhaard

Prima geschikt als tuin- of terraskachel, onder uw overkappi... 8 kW
1100,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Modernline De Luxe met oven

Met deze haard haalt u veel capaciteit in huis! 6.5 kW
1032,-
Neem contact met ons op!
Meer info

Horseflame Alpha II

De houtkachel voor vrijwel elke woonkamer. 8 kW
1350,-
Meer info

Modernline Visioen S

Goedkope houtkachel met zijglas 7.5 kW
1250,-
Neem contact met ons op!
Meer info